Неделя, Януари 17, 2021
Медиците на болницата във Велинград подават колективна оставка

Лекарите, медицинските сестри, акушерките и лаборантите от многопрофилната болница във Велинград обявиха в открито писмо, че подават колективна оставка. Сред мотивите на персонала на лечебното заведение е тяхното несъгласие с постоянно променящите се заповеди на Министерството на здравеопазването, РЗИ и НЗОК относно лечението на болни с COVID-19.

 

Управителят на болницата д-р Жеко Чешмеджиев обясни пред БНТ, че колегите му са подали оставки, защото са несъгласни с условията. Той каза, че те са задължение да лекуват пациенти с COVID наред със спешни пациенти. По негово мнение няма да се стигне до спиране на спешната помощ за града и общината, защото лекарите имат своя дълг.

Д-р Чешмеджиев каза, че в момента има 7 положителни случая, които се лекуват. Проблемът е, че болницата няма инфекциозно отделение и се смесват потоците на пациенти.

Председателят на синдикалната организация д-р Хрисчев обясни, че лекарите са разтревожени. С последната заповед отделението за сърдечно болни трябва да приема и пациенти с COVID.

Средната възраст на персонала на болницата във Велинград е 55 години. Те настояват да бъдат чути и да се дадат алгоритми, съобразени с конкретните условия, по които да се работи.

Ще се ваксинирате ли за Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up