Четвъртък, Август 13, 2020
Най-успешният здравен министър подаде оставка

Министърът на здравеопазването на Нова Зеландия Дейвид Кларк подаде оставка, защото два пъти е нарушил режима на самоизолация по време на въведената на 25 март общонационална карантина, предаде Би Би Си, цитирани от offnews.com. 
Първия път той карал велосипед в парка, а втория - включил се в семеен пикник на плажа. Впоследствие министърът се разкаял с думите, че е "идиот", защото дава лош пример на хората.

Нова Зеландия е най-успешната страна в света по отношение на справянето с коронавируса, благодарение именно на усилията на Кларк. Регистрираните случаи на COVID-19 в Нова Зеландия са 1528, а починалите - 22 души. Миналия месец бяха премахнати всички ограничения и страната беше обявена за свободна от коронавируса.
За разлика от някои наши политици, Кларк не прибягна до самохвалство и не постави себе си над правилата. Напротив, с подаването на оставка, той дава пример, за достойнство и се показа като истински държавник.
Поведението всъщност потвърждава, че успехът на Нова Зеландия в борбата с пандемията не е случаен. Страна, която има такива политици и такова отношение към отговорностите на управлението я очаква светло бъдеще.
Постъпката на министър Дейвид Кларк ни кара да се замислим за нашите политици. Дали можем да посочим аналогичен пример с някой от тях или други примери за проява на достойнство и чест с такива измерения?
Забележете, не става дума за снимки, аудизаписи и свидетелства за корупция в огромни мащаби, а за каране на велосипед и пикник на открито.
Вероятно в нашата страна не малко хора биха определили някой, който би постъпил като Кларк, като загубеняк, за това че си подава оставката. Вероятно за това сме на тоя хал, на който сме. Снимка от Evening standart

Одобрявате ли смяната на здравния министър?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up