Четвъртък, Септември 24, 2020
Психолог: Думата „изолатор“ буди тревожност и при децата, и при възрастните

Социалната дистанция ще се усети още от днес, когато в училищния двор ще бъдат само ученици от първи, пети, осми и 12 клас. Няма да се насладят на първия звънец всички ученици в училищата. Това каза пред БНР училищният психолог в столичното 137 СУ „Ангел Кънчев“ Гергана Крумова. Изискванията, които училището налага като противоепидемични мерки, не са приумица, подчерта Крумова в предаването „Преди всички".

Запитана могат ли маските да травмират децата или родителите пренасят свои емоции върху тези ограничения, тя посочи:

„Разбира се, това да се срещнем лице в лице, да се усмихнем, да разпознаем емоцията, която носи другият, е изключително важна. Но когато на децата, на учениците се обясни защо е необходимо да се носят маски – че то предпазва най-вече техните учители и техните родители, мисля, че това не би имало последствия върху психиката на децата“, коментира психологът.

Когато говорим за сътрудничество между училището и родителите, това е валидно с най-голяма сила именно в момента, смята Гергана Крумова.

„Самата дума „изолатор“ буди изключително голяма тревожност не само у децата, но и у възрастните. Аз смятам, че тя е крайно неподходяща“, посочи още тя по повод обособяването на помещения за деца, които биха проявили симптоми на коронавирус.

Можете да се абонирате за нашия седмичен бюлетин, като въведете имейл адреса си
captcha 
Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up