Събота, Януари 23, 2021
Дали наистина не знаят или са съучастници - лицемери?

Отвратително. Това, което ще опиша е толкова отвратително. Дълго се колебах, но пък трябва хората да знаят истината. Пиша само факти.
Преди 2-3 дни. На адрес съм. На градинската врата , дъщерята на болната.
- Добре ден - Добър ден. 

- Докторе, майка ми на 80 години не е добре. Вчера я закарах с личната си кола в болницата, в спешно отделение. Прегледаха я, направиха и рентген и казаха, че има двустранна пневмония, нямат места и да си я върна в къщи. Платих 55лева, които ми поискаха и се прибрахме. Но тя се влошава.

Освен доказаната билатерална пневмония, в документите забелязах и данни за тежка анемия. В резюме. Пациент на 80г с двустранна тежка пневмония( не уточнен причинител- бактерии, вируси, гъбички), тежка анемия( изключително утежняващо съпътстващо заболяване), тежка дихателна недостатъчност. Лечението- единствено възможно в болница. Домашното лечение абсолютно невъзможно. Повтарям. В домашни условия лечение е невъзможно.
Насочването на тази пациентка за домашно лечение, е отказ от изпълнение на лекарските задължения и обричане на см ърт.
Веднага в линейката, осигурихме кислород( най- важното, от което имаше нужда) и в спешно в държавната болница).
Повече от час, висим с линейката и чакаме.

Втвърдих тона и най- накрая я приеха. Пет минути по-късно късно колегата излезе и каза- съжалявам тя почина.
Това, което описах е абсурд. Болницата отказва лечение, точно на пациент, за който единственото спасение е болничното лечение. Това е неприемливо. Болницата( предишния ден, която посещават е частна и там взимат пари от пациента в спешно приемно, ако той не бъде приет в болницата. В общинските и държавни няма подобно плащане).
В същото време в болница се лекуват здрави" болни". Пациенти например с едно оплакване- нарушено обоняние и нищо друго, но с положителен тест.
Да не обременявам спирам.
Написах го, провокиран и от заклинанията на министъра- че болниците могат да прегреят, да се препълнят. От измислено болни. В същото време хиляди наистина тежко болни се лекуват и мрат у дома.
И на края, за да знаете. Здравната ни система е боклук. Не са виновни лекарите. Системата е тази, която ги изнасилва. Не е виновен и министъра. Дръжте се за стола, да не паднете от това което ще кажа. Цялата вина носи надзорния съвет на НЗОК. Министъра няма нито управленски, нито финансови правомощия за цялата профилактична, диагностична и лечебна дейност. Всичко това се финансира и ръководи от надзорния съвет на НЗОК.
Решение. Разбира се, че има. То е лесно осъществимо, но са нужни хора с добро ДНК.
Лекарят, споделил тази история е Д-р Панчо Панайотов, бивш кмет на Дупница, понастоящем лекар в Спешна помощ

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Как се справи Правителството с кризата с Ковид до сега?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Знаещ · преди 2 месеца
  ДС агентът и манипулатор под прикритие че е седесар, дето баща му е разстрелвал бизнесмени и кметове на Черна нива, пак се изхвърли като чикия на мокър песък.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Соня Ангелова · преди 2 месеца
  Поздравления за д-р Панайотов - случаят не е единствен, а България е единствената страна, където частните болници се субсидират от обществената каса, т .е от парите на всички българи. Всички знаем защо и всички не искаме да е така. А становището на частните болници до министъра е " смешен плач"....
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Соня Вьрбанова · преди 2 месеца
  Поздравявам Ви за честното и професионално отношение кьм случващото се.......
 • Публикуването на коментара е спряно.
  ПАРАШКЕВА ВИЧЕВА · преди 2 месеца
  Подкрепям становището на д-р Кацаров! Не съм против частните болници и това да получават субсидии от НЗОК, но при ситуация на епидемия да се плаща за спешност, не го приемам! Трябва да се съдят такива лечебни заведения!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up