Вторник, Юли 07, 2020

pediatar VratsaЕдинствените останали лекари в отделението по "Педиатрия" в МБАЛ „Хр. Ботев“ във Враца д-р Бисер Тодоров и д-р Камелия Гетова са изпратили днес сигнал до Регионалната здравна инспекция. В писмото си те уведомяват директора на РЗИ д-р Орлин Димитров, че липсата на официална заповед за организиране на дейността на отделението поставя лекарите в невъзможност да напуснат работното си място, тъй като в момента има деца със заболявания, които изискват 24-часово присъствие на педиатър. Така двамата лекари са принудени да изкарат дежурства от повече от 24 часа.

В същото време директорът на болницата Евгени Любенов не е на работното си място, съобщават от Зов нюз. Очаква се проверката от РЗИ да приключи до края на работния ден и инспекторите да дадат своето становище.
Вижте повече подробности във видеото:

Хора в дискусията:
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Мая Драганова · преди 1 години
    Тия дни ми се наложи да потърся помощ за свекър ми който е на 84 год. със запушен катетър и в инвалидна количка. Пред кабинета на единствения уролог в болницата д-р Николов имаше 40 човека и никой не даде ред. Наложи ми си като просяк да се моля в спешен център за да не гръмне човека.Слава богу там ми помогнаха. Или да я оправят тая болница или да я затворят. Хората ще умират като мухи няма разлика дали са стари или млади.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Чужденец · преди 2 години
    Затворетет тая болница, стига сте мъчили и хората и пациентите!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up