Неделя, Май 31, 2020

bolnizaСлед тежката катастрофа с автобус край Своге няколко столични болници продължават да се борят за живота на пострадалите.
Шестима души са настанени в болница „Света Анна” – пет жени и един мъж. В най-тежко състояние е жена на 62 години, която е интубирана и на командно дишане. Двама пострадали са настанени във ВМА. В болница „Царица Йоанна” е настанен шофьорът на автобуса, Григор Григоров, който е с множество охлузвания, но без опасност за живота.
Шест жени са настанени в „Пирогов”. Три от тях все още са с опасност за живота.
„Те са в изкуствена кома и на апаратно дишане. Имат тежки белодробни контузии”, обясни Асен Балтов, изпълнителен директор на „Пирогов”.
„Предстоят им още наблюдения, а на и някои операции. На пациентката, която е в неврохирургия, ще й бъдат извършени допълнителни изследвания и най-вероятно й предстои оперативна интервенция в областта на лицевите кости. Останалите три пациентки остават в същото състояние. Те са на командно дишане и все още има опасност за техния живот. Остават стабилни и не се нуждаят от допълнително подпомагане на сърдечната дейност. Затова смятаме, че най-острият период е овладян”, поясни Балтов.

„Все пак остава въпросителна, защото гръдните травми са много тежки. Те се развиват постепенно в рамките на 4 до 7 дни. Предстои процес на възпаление, който е задължителен при такива тежки травми. Прави се всичко, което е необходимо, за да се преодолее това”, допълни той.
Асен Балтов каза още, че е хубаво да има кръводарители и призова всеки, който има възможност, да дари кръв. Той не се ангажира да прогнозира колко време ще продължи възстановяването на пациентките.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up