Вторник, Юли 14, 2020

bls,,Недопустимо е медиците да стават заложници на собственото си призвание и докато се борят да спасят поредния човешки живот, да бъдат принуждавани да защитават своя собствен''. Това се казва в декларация на БЛС по повод зачестилите нападения над медицински лица през последните дни.

Съсловната организация изразява безпрекословната си подкрепа към д-р Сибила Маринова и нейния екип в МОБАЛ – Велико Търново и към медицински фелдшер Наталия Армянова от Спешна помощ в Горна Оряховица.

„Осъждаме всяка форма на вербална и физическа агресия над медицински лица.
Случилото се с д-р Маринова и фелдшер Армянова е поредна проява на осъдително и неприемливо отношение към цялото лекарско съсловие“, посочват от БЛС.

 

Оттам припомнят, че винаги са отстоявали позицията си да бъде създаден работещ механизъм, който да защити лекарите на работното им място, за да може да изпълняват задълженията си.

„Необходими са цялостни действия към превенция на агресията в лечебните заведения, защото там не е мястото за саморазправа и насилие. БЛС апелира към всички да бъдем по-човечни и един към друг и да оценяваме труда на ближния, категорични са от съсловната организация.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up