Неделя, Май 31, 2020

protest sestriЛекари и медицински сестри от общинската Многопрофилна болница,,Свети Мина’’ в Пловдив излизат на протест с настояване за увеличение на заплатите.

Протестът е насрочен днес в 12:00 пред община Пловдив.Ще присъстват всички медсестри, подали предизвестие за напускане, лекари, представители на КТ,,Подкрепа’’ и КНСБ.

Месечното възнаграждение на медицинските сестри в момента е 540 лева, исканията им са за 700 лева. Но според ръководството на здравното заведение няма как да се осигури исканата сума.

Има ли опасност Многопрофилната болница да остане без сестри в детско,кардиологично и хирургично отделение ?

,,32 сестри са подали предизвестие , те се борят за увеличението на една минимална сума, което е недостатъчна. На всички от горе, лекарите получават 740 лева, което пък въобще не е за обсъждане. Другото, което притеснява целия персонал е тоталното безхаберие и липса на подкрепа от страна на политическото ръководство на града за бъдещето на болницата’’- коментира д-р Цветан Деведжиев, ръководител на отделението  по кардиология.

До среща с управата на общината в началото на януари не се стигнало. Среща не се състояла и с кмета на града инж.Иван Тотев, който през 2017 година обещава да отиде в лечебното заведение и да се запознае с проблемите там. Днес протестиращите медици отново ще се опитат да осъществят контакт с кмета на  Пловдив.

От ръководството на общинската болница са предложили заплащането на медсестрите да стане 600 лева, но те отхвърлят този вариант.

,,Това не удовлетворява, то е само 40 лева над минималната работна заплата, което смятаме че е най-малкото позорно’’- каза Албена Мишева, старши сестра на кардиологично отделение.

Виж още във видеото:

{mp4remote}http://nws2.bnt.bg/p/d/z/dz250119-plovdiv-protest-na-lekari-pryako-x264-618292.mp4"{/mp4remote}

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up