Сряда, Юни 23, 2021
Последвайте ни
Задържаха близо 45 000 блистера с псевдоефедрин на Капитан Андреево

Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняеми 51-годишен поляк и украинец на 26 години заради 44988 блистера с медикамента "Sudafed", който съдържа псевдоефедрин. Случаят е от 17 април, когато на ГКПП Капитан Андреево пристигнал товарен "Мерцедес" с полска регистрация, който пътувал от Турция към Словакия. Шофирал украинецът, а с него пътувал полякът. Пред властите двамата представили документи, че пренасят 5 кашона с лекарствени средства – витамини.

При проверката обаче се оказало, че кашоните са пълни с лекарствения препарат "Sudafed", с основна съставка псевдоефедрин. Открити са били 13999 кутии, всяка от тях съдържаща по 3 блистера с по 10 таблетки. В насипно състояние са били открити и 2990 блистера, също с по 10 таблетки.

Всяка от таблетките съдържаща по 60 мг псевдоефедрин, който е прекурсор. Псевдоефедринът е прекурсор, съгласно разпоредбите на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, и е забранен за използване, съгласно Регламента на Европейския съюз.

Двамата обвиняеми са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжната прокуратура в Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража".

АБОНАМЕНТ ЗА НАШИЯ СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН

Ваксинирахте ли се?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
отсъства символ.
Вие сте гост ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up