Свободата да лекуваш и правото да се лекуваш

Свободата да лекуваш и правото да се лекуваш

В деня на Световния ден на здравето, Центърът за защита правата в здравеопазването, заедно с Фондация „Жени и Александър Дърводелски“ обявява

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТИ ПО МЕДИЦИНА
НАГРАДИ АЛЕКСАНДЪР ДЪРВОДЕЛСКИ

Всеки желаещ да участва в конкурса е поканен да напише и изпрати есе на тема „Свободата да лекуваш и правото да се лекуваш“.
Освен есето, участникът трябва да представи попълнена информационна карта, кратка автобиография (формат Europass) и удостоверение, че е записан, като студент за учебната 2022-2023 година.
Комисия от известни личности ще оцени представените есета.
Всички участници ще получат Грамота. Класираните на първите 5 места ще получат и парична награда в размер на 1000 лева.
Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 4 юни.
Кандидатите могат да изпращат своите документи по електронната поща –Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. от днес до 19 май 2023 година, включително.
Целта на нашата инициатива е да поощрим младите и инициативни студенти по медицина, като ангажираме вниманието им с правата на лекарите и пациентите, като неизменна част от доброто здравеопазване. Отличените есета ще бъдат публикувани на нашата Интернет страница и в социалните мрежи.
CZPZ logo facebookЦентърът за защита правата в здравеопазването (ЦЗПЗ) е независима неправителствена организация, която е регистрирана в обществена полза през 2007 година. Нашата цел, съгласно устава е „Защита на индивидуални и колективни права на граждани и организации в сферата на здравеопазването и свързаните с него социални дейности, произтичащи от нормативните актове и международните споразумения, подписани от Република България.“

darv foundФондация Жени и Александър Дърводелски е основана от нашия известен сънародник и патриот г-н Александър Дърводелски и съпругата му с цел да подпомага наши сънародници патриотични инициативи. Миналата година със средства на фондацията бяха закупени 230 български книги и дарени, чрез „Фондация Македония“ на наши сънародници в Северна Македония.

aleksandur durvodelskiПовече за живота и делото на г-н Дърводелски можете да видите тук.

 

ИНФОРМАЦИОННА КАРТА

РЕГЛАМЕНТ

Подобни статии