Конкурс за студенти по медицина

Може ли изкуственият интелект да остави без работа лекарите?

В деня на Световния ден на здравето, Центърът за защита правата в здравеопазването, заедно с Фондация „Жени и Александър Дърводелски“ обявява

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТИ ПО МЕДИЦИНА
НАГРАДИ АЛЕКСАНДЪР ДЪРВОДЕЛСКИ

Всеки желаещ да участва в конкурса е поканен да напише и изпрати есе на тема

„Може ли изкуственият интелект да остави без работа лекарите?“

Освен есето, участникът трябва да представи попълнена информационна карта, кратка автобиография (формат Europass) и удостоверение, че е записан, като студент за учебната 2023-2024 година.
Комисия от известни личности ще оцени представените есета.
Всички участници ще получат Грамота. Класираните на първите 5 места ще получат и парична награда в размер на 1000 лева.
Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 2 юни.
Кандидатите могат да изпращат своите документи по електронната поща –Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. от днес до 17 май 2024 година, включително.
Целта на нашата инициатива е да поощрим младите и инициативни студенти по медицина, като ангажираме вниманието им с правата на лекарите и пациентите, като неизменна част от доброто здравеопазване. Отличените есета ще бъдат публикувани на нашата Интернет страница и в социалните мрежи.

CZPZ logo facebookЦентърът за защита правата в здравеопазването (ЦЗПЗ) е независима неправителствена организация, която е регистрирана в обществена полза през 2007 година. Нашата цел, съгласно устава е „Защита на индивидуални и колективни права на граждани и организации в сферата на здравеопазването и свързаните с него социални дейности, произтичащи от нормативните актове и международните споразумения, подписани от Република България.“

darv foundФондация "Жени и Александър Дърводелски" е основана от нашия известен сънародник и патриот г-н Александър Дърводелски и съпругата му с цел да подпомага наши сънародници патриотични инициативи. 

aleksandur durvodelskiПовече за живота и делото на г-н Дърводелски можете да видите тук.

 

ИНФОРМАЦИОННА КАРТА

РЕГЛАМЕНТ

РЕГЛАМЕНТ

Конкурс за студенти по медицина
Награди „Александър Дърводелски“

 


• Право на участие има всеки студент по медицина, български гражданин.

• Кандидатите се допускат до участие след представяне на:
1. Информационна карта;
2. Удостоверение, че същият/та е записан/а за втори семестър на учебната 2023-2024 година;
3. Кратка автобиография, формат Europass;
4. Есе на тема: „Може ли изкуственият интелект да остави без работа лекарите?“.

Есето се изпраща, като файл във формат "pdf" и не трябва да съдържа повече от 5000 знака.

• В срок от 10 дни, след крайният срок за представяне на документите, комисия оценява есетата и класира кандидатите според получената оценка.

• На официална церемония всички участници получават грамота, а класираните на първите 5 (пет) места получават и парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева

• Срок за подаване на документи: до 17.00 часа на 17.05.2024

• Всички документи се изпращат по електронната поща на електронния адрес на ЦЗПЗ- Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..