ПОЛИТИКА

НЗОК - една пешка на политическата шахматна дъска

След скандален избор на подуправител и отзоваването му, НЗОК остана и без Управител. Избраният само преди няколко месеца Станимир Михайлов, също бе помолен да подаде оставка, не защото е направил нещо укоримо, а защото е „политически коректно“ – партньорът във властта да даде реципрочна жертва.

Д-р Стойчо Кацаров: Зад бламирането на бюджета на НЗОК от ГЕРБ и ДПС прозират користни цели

Не виждам, след като си приел Борисов и Пеевски, какъв проблем може да е Мавров. От друга страна, очевидно има сделка и това е част от нея – всеки слага своите хора.

ГЕРБ и ДПС бламираха бюджета на НЗОК. Ето защо.

Постоянната комисия по здравеопазване на Народното събрание отхвърли проекта на закона за бюджета на здравната каса за 2024 година. От съобщението в медиите се разбира, че основен аргументите на депутатите от ГЕРБ и ДПС да не подкрепят бюджета

Д-р Болтаджиев- първо парвосъдна реформа, после и здравна

Лошото е, че ни взехме и поуки от пандемията. Имаше много какво да си вземем като поука и за системата на здравеопазването, и за регулациите в него. С пандемията дойдоха и протестите, ние бяхме на площада с една цел – за правосъдна реформа.

Демографската ситуация в България е катастрофална

На ноември в София се проведе Кръгла маса за демографската криза в страната. Дискусията беше организирана от Ротари Клуб София и е част от официалната програма на честванията по случай 90 годишнината от чартирането на първия Рортари клуб в страната. 

Д-р Кацаров: БЛС и НЗОК, могат спокойно да махнат регулативните стандарти

Бившият министър на здравеопазването Д-р Стойчо Кацаров в интервю за телевизия Bulgaria ON AIR, дадено тази сутрин, отправи призив към БЛС и НЗОК да махнат регулативните стандарти в извънболничната помощ.

Д-р Кацаров: В бюджета на НЗОК болните следват парите, а трябва да е обратното

Проектът на бюджет на НЗОК за следващата година предвижда над 1 млрд. лв. повече в сравнение с 2023 г. и е точно 8,163 млрд. лв.  каза пред БНР Стойчо Кацаров - бивш министър на здравеопазването и член на УС на Центъра за защита правата в здравеопазването. 

Демокрацията се изгражда от свободни и независими от държавата граждани

В интерес на пациента е да има конкуренция, а не ограничения за нови болници и дейности.
Становище на  Центърът за защита на правата в здравеопазването по проекта на Закон за изменение на Закона за лечебните заведения.