ПОЛИТИКА

Почина д-р Димитър Игнатов

Почина д-р Димитър Игнатов

Д-р Димитър Игнатов е роден на 01.12.1940 г. в град Шумен. Хирург по специалност и работи дълги години в УМБАЛ Царица Йоанна в София.
Един от най-активните членове и пряк участник във възстановяването на Българския лекарски съюз след края на тоталитарния режим през 1990 година. Избран е за председател на БЛС през 1992 година и остава начело на БЛС общо 10 години. В последствие е избран за почетен председател на съюза.

Д-р Димитър Игнатов е избран за депутат в 38-то и 39-то Народно събрание с листата на СДС. Д-р Игнатов е един от авторите на здравната реформа през 1999 – 2001 година, когато в България се въвежда здравното осигуряване. По негова инициатива през 1999 година е приет Закон за съсловната организация на лекарите и стоматолозите, чрез който държавата делегира функции по организацията, контрола и етиката на медицинската професия, а членството в съсловна организация става задължително условие за практикуване на професията. БЛС става договорен партньор на създадената тогава Национална здавноосигурителна каса и се подписва първият национален рамков договор.
Поклон пред паметта му!


{module title="Subscribe"}


 {module title="Анкета"}

Подобни статии